IVF process

Proces VTO

POČETNE KONSULTACIJE

POČETNE
KONSULTACIJE

Pre nego što počnemo, moramo bolje da se upoznamo. Početno savetovanje nam pruža mogućnost za to i ono predstavlja suštinski prvi korak ka lečenju.

Toplo Vam preporučujemo dolazak u našu kliniku na konsultacije. Na ovaj način ćete videti našu ustanovu iz prve ruke i sastati se licem u lice sa jednim od naših doktora koji će lično proceniti Vaš slučaj, detaljno Vam opisati plan lečenja i odgovoriti na sva pitanja koja imate. Isto tako, tada smo u mogućnosti da izvršimo prikupljanje i zamrzavanje sperme.

POČETNE KONSULTACIJE

Ako ne možete da putujete u Prag, nudimo Vam besplatne konsultacije putem Skajpa i emaila sa doktorom.

Generalno, možemo Vam zakazati početno savetovanje u roku od jedne nedelje od zahteva i ponuditi Vam termine od ponedeljka do petka, od 8:00 do 17:00. Za mnoge je moguće da dolete ovde i vrate se kući istog dana. Udaljene konsultacije se mogu dogovoriti još brže.

TRETMAN

TRETMAN

Nakon početnog savetovanja i ostavljanja depozita, tretman može započeti. Počinjemo sa stimulacijom jajnika pomoću posebnih lekova koji će učiniti da Vaše telo proizvede više jajnih ćelija nego obično. Stimulacija počinje drugog dana Vašeg menstrualnog ciklusa i pomaže da se zadeblja sluzokoža/ endometrijum materice kako bi transfer embriona bio što uspešniji.

Ultrazvučni pregled 6. i 9. dana ciklusa proverava debljinu endometrija i potvrđuje da li je doziranje lekova za stimulaciju optimalno. Ove preglede može da obavi Vaš doktor ako Vam je draže, ali preporučujemo da se barem drugi pregled sprovede u našoj klinici.

 

TRETMAN

Oko 12. dana ciklusa Vam se vade jajne ćelije, a od Vašeg partnera se uzima uzorak sperme - osim ako je već uzet tokom konsultacije uživo ili se koristi sperma donatora. Istog dana se jajna ćelija i spermatozoid kombinuju u laboratoriji, a dobijeni embrioni se ostave da se razviju tri do pet dana u procesu poznatom kao kultivacija embriona. Za to vreme, Vaš koordinator Vas obaveštava o svemu.

Otprilike 17. dana ciklusa, jedan do dva embriona se prenose u Vašu matericu sa ciljem implantacije i začeća. Sve neiskorišćene embrione možemo bezbedno zamrznuti i sačuvati za kasniju upotrebu.

U danima nakon transfera se kod kuće uzimaju propisani lekovi kako bi se olakšala trudnoća. Dve nedelje nakon transfera se vadi beta test trudnoće da bi se utvrdila trudnoća. Ako je rezultat pozitivan, sa lekovima se nastavlja do dvanaeste nedelje trudnoće, a u suprotnom se prekidaju.

DUŽINA BORAVKA

U idealnom slučaju, preporučujemo da planirate boravak u Pragu od otprilike 7–10 dana, a za to vreme ćemo na našoj klinici obaviti Vaš ultrazvučni pregled 9. dan Vašeg ciklusa. Ako, međutim, oba pregleda budu urađeni kod kuće, možete odložiti dolazak u Prag na vreme aspiracije jajnih ćelija.

 

 

Dužina boravka
Pre-treatment Tests for IVF

TESTOVI ZA VTO SOPSTVENIM JAJNIM ĆELIJAMA
PRE TRETMANA

Prilikom pripreme za tretman, važno je da imamo što više informacija o Vašem zdravlju i zdravlju Vašeg partnera. Testovi za ove svrhe svrstavaju se u dve kategorije: obavezni i preporučeni. Oni se mogu sprovesti ovde na našoj klinici u vreme prve konsultacije ili u Vašoj domovini (zahteva se u slučaju daljinskog savetovanja). Ako ste testove uradili kod kuće, potrebno je da nam rezultate pošaljete na email pre konsultacije.

Za žene

Obavezno:
Krvni test plodnosti za proveru nivoa hormona FSH, LH, AMH, PRL i TSH treba obaviti između 2. i 5. dana menstruacije
Testiranje na PPB (STD) = hepatitis B i C, HIV i sifilis
Ultrazvuk karlice sa jasnom slikom materice i jajovoda

Preporučeno:
Ureaplazma / mikoplazma hominis kultura
Bris na hlamidiju
Papa test

Ova tri testa treba uraditi dok ne traje menstruacija

 

Za muškarce

Obavezno:
Analiza sperme (spermiogram)
Testiranje na PPB (STD) = Hepatitis B i C, HIV i Sifilis

Stupite u kontakt

Bilo da ste spremni da zakažete svoju prvu posetu ili samo imate pitanje za nas,
popunite obrazac u nastavku, i kontaktiraćemo Vas u najkraćem mogućem roku.