Blastocyst Stage

Blastocistično stanje

U ART svetu se mnogo govori o fazi blastociste embrionalnog razvoja. Ali šta je tačno blastocista i zašto je to tako važno?

Jednom rečju, blastocista je embrion koji se razvio pet do šest dana nakon oplodnje. U prirodnim uslovima, u ovoj fazi razvoja embrion dospeva u matericu pre nego što se nekoliko dana kasnije veže na endometrijum. Do tog trenutka, embrion (ili pre-embrion) putuje jajovodom, prelazeći iz jednoćelijske zigote u višećelijski organizam u pripremi za implantaciju.

U klasičnom VTO-u embrioni se prenose posle samo dva do tri dana kultivacije - pre nego što je dostignuta idealna faza rasta. Međutim, pomoću procesa nazvanog proširena kultivacija, sada možemo postići fazu blastociste u laboratoriji u periodu od pet dana. Za to vreme, takođe se odvija svojevrsna prirodna selekcija u kojoj samo 5 visoko kvalitetnih embriona opstaje do petog dana.

Korišćenjem blastociste za transfer u stanju smo da u razumnoj meri obezbedimo kvalitet embriona i bliže dupliramo prirodni tajming, koji oba mogu značajno da poboljšaju verovatnoću začeća za Vas i Vašeg partnera.

Stupite u kontakt

Bilo da ste spremni da zakažete svoju prvu posetu ili samo imate pitanje za nas,
popunite obrazac u nastavku, i kontaktiraćemo Vas u najkraćem mogućem roku.