FET

Transfer zamrznutih embriona (FET)

Višak embriona posle ciklusa VTO sopstvenim jajnim ćelijama ili doniranja jajnih ćelija je uobičajena pojava kod Gynema. To ostavlja mnogim parovima mogućnost zamrzavanja embriona za upotrebu u budućim pokušajima. Za sigurno zamrzavanje i skladištenje tih embriona koristimo tehnologiju vitrifikacije koja nam omogućava da očuvamo kvalitet i održimo odlične stope preživljavanja nakon odmrzavanja. 

U ovom kontekstu, transfer zamrznutog embriona (FET) je upravo to: krio konzervirani embrion koji je ostao od ranijeg ciklusa se odmrzava i prenosi, kao što bi to bilo u normalnom ciklusu VTO sopstvenim jajnim ćelijama ili tokom doniranja jajnih ćelija, u matericu.

Zapravo, ako Vam ciklus VTO nije uspeo ili ako svom detetu začetom VTO-om želite da obezbedite brata ili sestru, ovo je odlična opcija.

Empirijski dokazi govore da zamrznuti embrioni zadržavaju svoju održivost unedogled - 24 godine je najduži period koliko je jedan embrion ostao zamrznut pre prenošenja, a nakon prenošenja je oplodnja uspela i beba je rođena. Tako da nema žurbe sa očuvanim embrionima dok ne budete spremni. Pošto se smrznuti embrion može brzo odmrznuti, FET Vam omogućava da sačekate tačno do onog trenutka kada doktor utvrdi da je Vaše telo spremno.

Stupite u kontakt

Bilo da ste spremni da zakažete svoju prvu posetu ili samo imate pitanje za nas,
popunite obrazac u nastavku, i kontaktiraćemo Vas u najkraćem mogućem roku.