Social Freezing process

Proces Socijalnog zamrzavanja

Početne konsultacije

POČETNE KONSULTACIJE

Pre nego što počnemo, moramo bolje da se upoznamo. Početno savetovanje nam pruža mogućnost za to i ono predstavlja suštinski prvi korak ka lečenju.

Toplo vam preporučujemo dolazak u našu kliniku na konsultacije. Na ovaj način ćete videti našu ustanovu iz prve ruke i sastati se licem u lice sa jednim od naših lekara koji će lično proceniti vaš slučaj, detaljno vam opisati plan lečenja i odgovoriti na sva pitanja koja imate. Isto tako, tada smo u mogućnosti da izvršimo prikupljanje i zamrzavanje sperme.

 

 

Početne konsultacije

Ako ne možete da putujete u Prag, nudimo vam besplatne konsultacije onlajn sa doktorom.

Generalno, možemo Vam zakazati početno savetovanje u roku od jedne nedelje od zahteva i ponuditi Vam termine od ponedeljka do petka, od 8:00 do 16:00. Za mnoge je moguće da dolete ovde i vrate se kući istog dana. Udaljene konsultacije se mogu dogovoriti još brže.

TRETMAN

TRETMAN

Tretman počinje kod kuće drugog dana menstrualnog ciklusa stimulacijom jajnika, pomoću posebnih lekova koji će pomoći Vašem telu da proizvede veći broj jajnih ćelija nego inače.

Ultrazvučnim pregledom 6. i 9. dana ciklusa proverava se debljina endometrijuma i potvrđuje da li je doziranje lijekova za stimulaciju optimalno. Ove preglede može da obavi Vaš doktor ako više želite, ali preporučujemo da se bar ovaj drugi UZ pregled obavi u našoj ordinaciji.

Oko 12. dana ciklusa, uzimamo Vaše jajne ćelije u našoj klinici i pažljivo ih čuvamo koristeći modernu metodu brzog zamrzavanja - vitrifikaciju. Potom ih čuvamo na bezbednom mestu u našem objektu do dana kada Vam zatrebaju.

 

Dužina boravka

Kratkotrajan boravak
Ako Vam Vaš lekar uradi ultrazvučni pregled, ova opcija Vam omogućava da stignete u Prag samo jedan dan pre aspiracije jajnih ćelija da biste popunili test za anesteziju, što znači da će Vaš ukupni boravak biti oko dva dana. Pre dolaska morate nam dostaviti rezultate UZ pregleda.
 
Preporučeno
Ako ste ultrazvučni pregled 6. dana ciklusa uradili kod kuće, možda ćete 9. dana stići u Prag da se na našoj klinici izvrši drugi UZ pregled i da popunite test za anesteziju. To znači da će Vaš ukupni boravak biti oko sedam dana. Pre dolaska morate nam poslati rezultate Vašeg prvog UZ pregleda.
 
Produžen boravak
Ako želite da ostanete u Pragu tokom tretmana, možete doći drugi dan ciklusa da započnete stimulaciju jajnika. U ovom aranžmanu, obaviće se ultrazvučni pregled na našoj klinici, kao i procena za anesteziju, a Vaš ukupni boravak će biti oko 12 dana.
Dužina boravka
Pre-treatment Tests for Social Freezing

TESTOVI ZA „SOCIJALNO“ ZAMRZAVANJE PRE TRETMANA

Prilikom pripreme za tretman, važno je da imamo što više informacija o Vašem zdravlju i zdravlju Vašeg partnera. Testovi za ove svrhe svrstavaju se u dve kategorije: obavezni i preporučeni. Oni se mogu sprovesti ovde na našoj klinici u vreme inicijalne konsultacije ili u Vašoj domovini (zahteva se u slučaju daljinskog savetovanja). Ako ste testove uradili kod kuće, potrebno je da nam rezultate pošaljete na email pre konsultacija.

Za žene

Obavezno:

Krvni test plodnosti za proveru nivoa hormona FSH, LH, AMH, PRL i TSH treba obaviti između 2. i 5. dana menstruacije

Testiranje na PPB (STD) = hepatitis B i C, HIV i sifilis

Ultrazvuk karlice sa jasnom slikom materice i jajovoda   

Papa test

Pregled dojki za žene starije od 40 godina (ne radi se na klinici, nije uključeno u ceni)

 

Preporučeno:

Ureaplazma / mikoplazma hominis kultura

Bris na hlamidiju

(Ova dva testa treba uraditi dok ne traje menstruacija)

 

Stupite u kontakt

Bilo da ste spremni da zakažete svoju prvu posetu ili samo imate pitanje za nas,
popunite obrazac u nastavku, i kontaktiraćemo Vas u najkraćem mogućem roku.