The Egg donation process

Proces doniranja jajnih ćelija

Početne konsultacije

Početne
konsultacije

Pre nego što počnemo, moramo bolje da se upoznamo. Početno savetovanje nam pruža mogućnost za to i ono predstavlja suštinski prvi korak ka lečenju.

Toplo Vam preporučujemo dolazak u našu kliniku na konsultacije. Na ovaj način ćete videti našu ustanovu iz prve ruke i sastati se licem u lice sa jednim od naših doktora koji će lično proceniti Vaš slučaj, detaljno Vam opisati plan lečenja i odgovoriti na sva pitanja koja imate. Isto tako, tada smo u mogućnosti da izvršimo prikupljanje i zamrzavanje sperme.

Početne konsultacije

Ako ne možete da putujete u Prag, nudimo vam besplatne konsultacije onlajn sa doktorom.

Generalno, možemo Vam zakazati početno savetovanje u roku od jedne nedelje od zahteva i ponuditi Vam termine od ponedeljka do petka, od 8:00 do 16:00. Za mnoge je moguće da dolete ovde i vrate se kući istog dana. Udaljene konsultacije se mogu dogovoriti još brže.

TRETMAN

Tretman

Nakon početnog savetovanja i ostavljanja depozita, tretman može započeti. Kod donacije jajnih ćelija, prva stvar od značaja je usklađivanje/sinhronizacija menstrualnog ciklusa sa onim Vaše donatorke. Ovo se obično postiže upotrebom oralnih kontraceptiva i pomaže da se osigura da je Vaše telo spremno za prijem embriona kada dođe vreme. 

Nakon sinhronizacije započinjemo sa stimulacijom jajnika Vaše donatorke, koristeći posebne lekove koji će pomoći njenom telu da proizvede veći broj jajnih ćelija nego inače. 10. dana ciklusa, ultrazvukom se proverava debljina sluznice/ endometrijuma materice u pripremi za prenos embriona. Ovo može da sprovede Vaš doktor ili doktor na našoj klinici.

 
TRETMAN

Jajne ćelije Vaše donatorke prikupljaju se otprilike 15. dana ciklusa. Istog dana se uzima sperma Vašeg partnera - osim ako nije već uzeta prilikom prve posete - i korišćena za oplodnju doniranih jajnih ćelija. Nakon toga sledi kultivacija embriona u kojoj je Vašim embrionima omogućeno da sazru tri do pet dana tokom priprema za prenos. 

Za sve ovo vreme, Vaš koordinator će Vas obaveštavati o novostima iz laboratorije. Nakon što je kultivacija embriona gotova (oko 20. dana), jedan do dva zrela embriona se prenose u Vašu matericu, sa ciljem implantacije i začeća. Svi zdravi, neiskorišćeni embrioni mogu se zamrznuti i sačuvati za kasniju upotrebu. 

U danima nakon prenosa, kod kuće se uzimaju propisani lekovi kako bi se olakšala trudnoća. Dve nedelje nakon prenosa se vadi beta test za trudnoću da bi se utvrdio ishod ciklusa. Ako je rezultat pozitivan, nastavlja se sa lekovima do dvanaeste nedelje trudnoće, a u suprotnom se prekida sa njima.

Dužina boravka

Kratkotrajan boravak

Ako se odlučite za upotrebu smrznute sperme i ako Vam Vaš doktor uradi ultrazvučni pregled, ova opcija Vam omogućava da stignete u Prag samo jedan dan pre transfera embriona, što znači da će Vaš ukupni boravak biti oko dva dana. Pre dolaska morate nam dostaviti rezultate UZ pregleda.

Preporučeno

Ako se odlučite za upotrebu sveže sperme i izvršite ultrazvučni pregled kod kuće, možete stići u Prag jedan dan pre aspiracije jajnih ćelija, što znači da će Vaš ukupni boravak biti oko sedam dana. Pre dolaska morate nam dostaviti rezultate UZ pregleda.

Produžen boravak

Ako se odlučite za upotrebu sveže sperme i ako Vam ultrazvučni pregled bude obavljen na našoj klinici, možete stići u Prag na dan samog skeniranja, što znači da će Vaš ukupni boravak biti oko 10 dana. Ovo je posebno dobra opcija za one koji su zainteresovani za obilazak Praga.

*Gore navedene opcije se odnose na žene. Muškarci mogu ostati u Pragu samo jedan dan radi prikupljanja sperme.

Dužina boravka
Pre-treatment Tests for Egg Donation

Testovi za donaciju jajnih ćelija pre tretmana

Prilikom pripreme za tretman, važno je da imamo što više informacija o Vašem zdravlju i zdravlju Vašeg partnera. Testovi za ove svrhe svrstavaju se u dve kategorije: obavezni i preporučeni. Oni se mogu sprovesti ovde na našoj klinici u vreme inicijalne konsultacije ili u Vašoj domovini (zahteva se u slučaju daljinskog savetovanja). Ako ste testove uradili kod kuće, potrebno je da nam rezultate pošaljete na email pre konsultacija.

Za žene

Obavezno:

Krvna grupa i Rh faktor

Test nivoa hormona TSH i PRL 

Testiranje na PPB (STD) = hepatitis B i C, HIV i sifilis

Ultrazvučni pregled materice (endometrium) i jajnika

Papa test

Pregled dojki za žene starije od 40 godina (ne radi se na klinici, nije uključeno u ceni)

 

Preporučeno:

Ureaplazma / mikoplazma hominis kultura

Bris na hlamidiju

(Ova dva testa treba uraditi dok ne traje menstruacija)

 

Za muškarce

Obavezno:

Krvna grupa i Rh faktor

Analiza sperme (spermiogram)

Testiranje na PPB (STD) = Hepatitis B i C, HIV i Sifilis

Stupite u kontakt

Bilo da ste spremni da zakažete svoju prvu posetu ili samo imate pitanje za nas,
popunite obrazac u nastavku, i kontaktiraćemo Vas u najkraćem mogućem roku.