Egg Donor

DONATORKE

Potpuno je normalno da želite da saznate sve što možete o svojoj donatorki jajnih ćelija. Najzad, nije u pitanju samo jajna ćelija koju dobijate, već i sama genetska predispozicija koja nosi sa sobom značajne implikacije za stvaranje Vašeg deteta. 

Iako češki zakon štiti anonimnost donatora i iz tog razloga nam je zabranjeno da Vam sve otkrijemo, ipak možemo mnogo toga da Vam kažemo o Vašoj donatorki i kako je ušla u našu bazu podataka.

Proces izbora za postajanje Gynem donatorke jajnih ćelija nije lak. Ne prihvatamo svakoga i tek nakon što izvršimo detaljno i sveobuhvatno ispitivanje prilikom kog prikupimo što je moguće više informacija, kandidatkinja može biti prihvaćena u naš sistem.

Šta čini Gynem donatorku jajnih ćelija?

Šta čini Gynem donatorku jajnih ćelija?

Sveobuhvatni proces provere uključuje:

  • Kompletni zdravstveni pregled

  • Procena mentalnog stanja

  • Ginekološki pregled

  • Genetsko testiranje

  • Testiranje na polno prenosive bolesti

  • Provera porodične istorije bolesti

Između 18 i 33 godine starosti

Poklapanje sa Vašim željenim osobinama

Inicijalna procena

Inicijalna procena

Proces provere otvara se početnim intervjuom u kojem beležimo osnovne detalje o potencijalnom davaocu, kao što su starost, obrazovanje, porodična istorija, profesionalno usmerenje, lični interesi i fizičke karakteristike. Takođe merimo rezervu jajnika pomoću testa Antimilerijanskog hormona (AMH) i sprovodimo opštu zdravstvenu procenu, uključujući kompletan ginekološki pregled i pregled porodične anamneze. Profesionalac za mentalno zdravlje takođe potvrđuje da je pojedinac zdravog uma i prilagođen, bez istorije fizičkog ili emocionalnog zlostavljanja i da u potpunosti shvata šta znači biti donatorka jajnih ćelija.

Krvno i genetičko testiranje

Krvno i genetičko testiranje

Zatim testiramo prijavljene donatorke na viruse koji se prenose krvlju, seksualno prenosive bolesti i rezusni status i beležimo njihovu krvnu grupu i krvnu sliku. Nakon toga sledi poseta genetičkoj klinici, gde se vodi drugi razgovor kako bi se saznalo o bilo kakvim genetskim poremećajima ili bolestima u porodici potencijalne donatorke.
Ispitivanje se takođe vrši da bi se utvrdio kariotip i proverile mutacije gena za koneksin 26, kao i predispozicija za cističnu fibrozu, fenilketonuriju (PKU) i spinalnu mišićnu atrofiju (SMA). Dodatni genetski testovi se izvode kako to diktira lična i porodična istorija.
Tek nakon što kandidatkinja prođe sve gore navedene korake i stanja i bolesti za koje se testira budu odbačeni, ona može biti prihvaćena kao Gynem donatorka.

 
Nega donatorke

Nega donatorke

U vreme kada je u toku postupak doniranja jajnih ćelija, i donatorka i jajne ćelije se tretiraju sa najvećom pažnjom, nadgledaju se redovnim ultrazvučnim pretragama i pregledima kod naših doktora koji posmatraju razvoj folikula i čine sve napore da izbegnu hiperstimulacioni sindrom. Na dan aspiracije jajnih ćelija, donatorki se daje kratkotrajna opšta anestezija da bi se sprečile bilo kakve nelagodnosti tokom postupka i ona ostaje na oporavku do dva sata pre nego što bude otpraćena kući.

Vaša donatorka

Vaša donatorka

Sve naše donatorke su belkinje starosti od 18 do 33 godine. Iako Vam ne možemo dostaviti fotografije Vaše donatorke zbog zakonskih ograničenja, Vi možete odabrati boju očiju i kose, telesnu težinu, visinu i faktor Rh, ove karakteristike će Vam biti poznate i pre nego što Vam nađemo odgovarajuću donatorku. Nakon odabira, možemo Vam reći i nivo obrazovanja Vaše donatorke, profesiju i lične hobije i interese.

Pre svega, povezujemo ženu-primaoca i donatorku pomoću Rh faktora, ne u skladu sa krvnom grupom. Prednost odabira donatorke isključivo u skladu sa Rh faktorom je u tome što predstavlja kraće vreme čekanja i pruža širi portfolio potencijalnih donatorka koji odgovaraju fenotipu para. Ne postoji medicinski razlog za zasnivanje povezivanja na naslednoj krvnoj grupi. Jedini razlog za to je ako par ne želi detetu da kaže da je on ili ona rezultat procesa doniranja jajnih ćelija.

Stupite u kontakt

Bilo da ste spremni da zakažete svoju prvu posetu ili samo imate pitanje za nas,
popunite obrazac u nastavku, i kontaktiraćemo Vas u najkraćem mogućem roku.