References

Donacija jajnih ćelija
Laura – UK – January 2014

Bila sam jako nervozna prilikom odlaska na tretman u inostranstvo. Od početnog upita, dobila sam odgovor i sva neophodna pitanja samo konsultovali putem Skypa  sa Doktorom koji je bio jako predusretljiv. Vrlo brzo smo bili upućeni na donatora i sve neophodne lekove smo dobili Poštom. Na sva pitanja nam je blagovremeno  odgovorila koordinatorka Martina. Sva pitanja na koje nije imala odgovor nam je u vrlo kratkom roku dostavila. Kada smo stigli u Prag na Aerodromu nas je sačekao službenik klinike i odvezao nas u hotel što je veliko olakšanje kada ste po prvi put u nekom gradu! Martina je sutradan došla po nas u hotel i odvela nas u kliniku. Bili smo prijatno iznenadjeni nivoom usluge – istovremeno moderno sa starim duhom! Još jedna briga koju smo imali pre dolaska a bila je apsolutno neosnovana . Upoznali smo se Dr Mrazkem u klinici koja je bila izuzetno lepo dizajnirana. Takodje smo se upozali sa embriologom koji nas je upoznao sa rezultatima krvnih testova od mog supruga. Ceo personal je dobro govorio Engleski i komunikacija je bila jako jednostavna. Vratli smo se kući i Martina nas je informisala o toku oplodnje  i pokazalo se da smo imali dve dobre ćelije za transfer i dve koje mogu da se zamrznu  i bili smo presrećni zbog toga! Ceo proces transfera je trajao pet dana i već sledeći dan smo leteli nazad kući . Za nas je bila jako teška odluka da uzmemo koristimo donirane jajne ćelije, ali već smo prošli kroz dva neuspešna IVF ciklusa a mi smo jako želeli dete i bili smo uvereni da činimo ispravan korak . Trenutno sam u drugoj nedelji i sa velikim samopouzanjem očekujemo pozitivan rezultat.Želela bih da preporučim svakome ko je u sličnoj situaciji, da poseti kliniku i koristim priliku da pohvalim ceo personal koji je bio jako efikasan i stručan.staff efficient & knowledgeable. Puno zahvalnosti svima koji su nam sve ovo omogućili.

 

Donacija jajnih ćelija
The Kims  iz Koree, Decembar 2013

Moram da naglasim  to da je saradnja sa Medical Travel bila neverovatno iskustvo za mene.

Bili smo dosta neodlučni i veoma zabrinuti  a vezano za donošenje konačne odluke ali  Jana je bila jako strpljiva i dala nam odgovore na sva pitanja  i uveri nas da je čitav proces pravi i najbolji korak za nas. Konačno sve se složilo idealno za nas.Mesto na koje smo došli je bilo jako prijatno a ceo personal je bio jako ljubazan i pružio nam je neophdonu podršku. Bili smo zadovoljni jer smo izabrali to najbolje.

Takodje bih dodala da smo imali priliku da boravimo u Pragu koji je jednom rečju predivan. Uživali smo u razgledanju grada i šopingu u periodu kada nismo imali obaveze u klinici. Ovo iskustvo iz grada je bilo neponovljivo. Na početku smo teško doneli odluku da putujemo u inostranstvo iz medicinskih razloga ti da budemo sigurni da smo bezbedni ali se na kraju to ispostavilo kao najbolje rešenje , koristimo priliku da pozdravimo ceo Medical Travel tim i da im zahvalimo za sve. .

 

IVF
Michelle, UK, December 2013

Dr. Mrazek i ceo njegov tim su bili  veoma ljubazni  i stručni . Uvek su bili na usluzi za bilo kakva pitanja i savete. Svidelo mi se kada Dr.Rieger, embriolg, da me je izveštavao i pratio sve čak i vikendom i periodu pre Božićem .Oprema je moderna, a prostor moderan i čist. Sve u svemu jako pozitivno iskustvo

 

Charlotte, Velika Britanija, Novembar 2013
Donacija jajnih ćelija

Pre nego što smo kontaktirali  Medical Travel / GYNEM napravili smo malu analizu na internetu. Želeli smo da idemo na program donacije jajnih ćelija , i bilo nam je jako važno  da imamo donatora iste rase i Nordijskog izgleda . To je bilo po lokalnom zakonu što nije bio slučaj u našoj zemlji. Našli smo Češku Republiku  kao lepo mesto sa prijatnim ljudima   i prihvatljivim cenama. Bila sam u Pragu nekoliko puta i Češku sam donekle poznavala. Medical Travel sam izabrala zahvaljunući programskom paketu suluga sa dočekom na Aerodromu , odličnom sulugom i iskusnim Doktorima.

I  zaista smo imali odlično iskustvo sa uslugama  Medical Travel-a kao  IVF programu donacije. Neposredno posle popunjavanja formulara su nas kontaktirali telefonom , kasnije smo obavili konsultaciju putem skype-a  sa Doktorom i to nam je odgovaralo.

Kasnije smo se složili da započnemo ceo program. Krve testove i opšte ispitavanje smo obavili kod kuće  sa Doktorom i Ginekologom. Donator je nadjen jako brzo. Menstrualni ciklusi su trebali da budu pravilni, tako da sam od Doktora dobila odgovarajuće lekove . Kasnije smo putem Pošte dobili lekove koji su služili za pripremnu fazu materice za ceo proces , i ja sam počela da ih koristim. Zbog manjeg krvarenja koje se pojavilo, Doktor mi je malo korigovao dozu lekova.

Neposredno pre odlaska u Prag sam imala ispitivanje kod svog Ginekeologa. Plan u putovanja u Prag je bio isplaniran0, ali smo morali i da obezbedimo na vreme karte, i to je sve bilo sredjeno neposredno pre našeg planiranog termina za olazak. Na sreću karte smo dobili , ali smo bili malo uplašeni zbog tako dalekog putovanja tokom zime . Bili smo sačekani na Aerodromu  i odvezeni u centar u rezevisani hotel . Sledećeg jutra su došli po nas  i zajedno otišli do klinike koja se nalazi na 20-ak minuta od starog grada.

Klinika je bila fenomenalna, moderna i potpuno novoopremljena, izgledala je zaista sjajno.

Sakupljanje spermatozoida je bilo završeno i mogli smo da započnemo proces. Jajnne ćelije od donatara su takodje bile pripremljene i morali smo da sačekamo šest dana da bi sve bilo spremno. \To je bilo šest dana bez briga i obaveza  tako da smo to vreme iskoristili za obilazak Praga. Posle isteka tog perioda došli smo nazad u Kliniku da bismo to obavilis, sve je bilo jako brzo završeno i mogli smo odmah d letimo nazad .

Pozitivne stvari: Prelepa zemlja, ljudi i sama Klinika.  Izvanredna komunikacija sa koordinatorkom koja je bila zadužena za nas, odlično je govorila i pisala Engleski jezik. Trudnoća posle prvog pokušaja.

Poboljšati: – Sami donatori jajnih ćelija bi trebalo da budu mladji (ispod 30 godina).  (Da li je ista imala dece pre toga) -Lekovi su nam poslati bez dodatnih informacija tj instrukcija (Pre toga kada smo išli na IVF sve je bilo do detalja objašnjeo). Nismo imali informacija vezano za tretman spermatozoida.Na sreću to smo već sami znali.

Zaključak: Imamo pozitivno iskustvo i ovu Klinku preporučujemo praovima sa istim problemom iz cele Evrope.  I kada bi se desilo da bi prvi pokušaj bio neuspešan odlučili bismo se za istu Kliniku.